2012 m. rugsėjo 12 d., trečiadienis

Imperium

Robert Harris

Knyga padariusi įspūdį, net ir atsižvelgiant į Lietuvos literatūros vertėjų sąjungos nerekomenduojamų (dėl prasto vertimo, redagavimo ar/ir parengimo spaudai) knygų sąrašą.

Pakankamai jautriai reaguoju į prastą vertimą ir vien dėl to dažniau skaitau knygas rusų kalba, tačiau šiuo atveju nelabai sutinku su vertėjų sąjungos verdiktu. Yra žymiai prasčiau išverstų knygų, kurios šiame sąraše neminimos.

"Imperium" - pasakojimas apie Marką Tulijų Ciceroną (Marcus Tullius Cicero , 106 m. pr. m. e.  – 43 m. pr. m. e. ) – romėnų politiką, retoriką, filosofą ir rašytoją; apie politiko kelią, romėnų teisinę - politinę sistemą. Apie didžiausią, pavojingiausią, tik išrinktiems prieinamą žaidimą - POLITIKĄ. Ir kaina, kurią reikia sumokėti, kad patektum tarp galingiausių.


"Kiekvienuose rinkimuose galima sutikti kvailį, kuris tvirtina žinąs, kas juos laimės. tačiau rinkimai yra gyva būtybė - netgi galima sakyti, jog tai pati gyviausia būtybė, - su tūkstančių tūkstančiais smegenų, galūnių ir akių, minčių ir troškimų, besiranganti, besisukiojanti ir bėganti kryptimi, kurios niekas nebuvo numatęs, ir kartais ji taip elgiasi paprasčiausiai norėdama įrodyti visus išminčius buvus kvailais".


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą