2011 m. rugpjūčio 14 d., sekmadienis

Pelagija ir baltas buldogas

Borisas Akuninas

"Pelagija ir baltas buldogas" - pirmasis Boriso Akunino trilogijos romanas. Tai klasikinis detektyvas, kuriame seklio vaidmuo atiteko kukliai vienuolei.

Borisas Akuninas intrigos meistras, jo kuriami herojai spalvingi, charakteriai sodrūs. Lengvai ir įtikinamai perteikiama provincijos miestelio atmosfera, jame gyvenantys žmonės. Akuninas tradiciškai pasakoja apie talentingus žmones išsiskiriančius iš bendros aplinkos savo charakteriu, gabumais, mąstymu ir veiksmais.

Boriso Akunino detektyviniuose romanuose nėra banalių nusikaltimų. Keisti, nesuprantami įvykiai slepia kur kas baisesnes paslaptis. Baltų buldogų nužudymas vos nenuvaręs į kapus jų šeimininkės slepia daug didesnį nusikaltimą. Visą šių įvykių kamuolį išvynioja vienuolė Pelagija, kuri iš pirmo žvilgsnio atrodo tiesiog prastai matanti, nerangi, nuolat pakliūnanti į keistas istorijas paklusnumo įžadus padariusi mergina.

Romano kalba išskirtinai sodri, atspindinti 19 a. kalbos ir elgesio manieringumą. Skaityti būtina originalo kalba. (Beje lietuviškai kol kas išleista tik vienas Boriso Akunino romanas "Azazelis", kurio pagrindinis veikėjas Erastas Fandorinas, žinomas iš filmo "Valstybės patarėjas" / Статский советник, rež. Nikita Michalkovas).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą