2011 m. rugpjūčio 9 d., antradienis

Knygos

Skaityti pradėjau nuo 4-erių. Iš smalsumo :))) Buvo įdomu, ką skaito brolis. Mama pasakojo, kad maždaug 5-erių perskaičiau Juozo Baltušio "Su kuo valgyta druska". Suprast, kas tai ir apie ką nepavyko, bet sąžiningai perskaičiau nuo pirmo puslapio iki paskutinio. Pati šito fakto nepamenu. Bet greičiausiai tai buvo viena pirmųjų mano skaitytų knygų.
Pirma knyga, kurią pamenu - Žiulio Verno (pranc. Jules Gabriel Verne) "Paslaptingoji sala"), baigta rašyti lygiai 100 metų prieš man gimstant. Knygą pasiskolinau iš brolio. Jis tuo metu iš bibliotekos parsinešdavo labai įdomių knygų.
Nuo tada skaitymas, knygos - viena iš mano gyvenimo aistrų. Knygas pirkdavo mama (kas pamena sovietinių laikų sistemą, atsimena, kaip "lengva" būdavo gauti gerą knygą). Vėliau knygas pradėjau pirkti pati, skaičiau viską, ką galima buvo gauti bibliotekose.
Šitą dienoraštį pradėjau rašyti visų pirma sau. Bet džiaugsiuosi, jei apsilankę čia nuspręsite paskaityti vieną ar kitą knygą.
Skaitau daug, stengsiuosi apie visas į mano rankas pakliuvusias knygas parašyti šiame blog'e. Ruošiuosi papasakoti ir apie savo mėgstamiausias knygas, kurios padarė didžiausią įspūdį, suteikė maloniausių skaitymo akimirkų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą